foto van Steven Bessemans

Dr. Steven Bessemans

Dienst Algemene, Abdominale en Oncologische Chirurgie

Kliniekhoofd, Complexe buikwand chirurgie

Ziekenhuis Oost Limburg (St. Jan – Genk, St. Barbara – Lanaken en Maas en Kempen – Maaseik)

Lid van Belgian Section for Abdominal Wall Surgery (BSAWS)
Lid van Belgian Section for Colorectal Surgery (BSCRS)
Medisch Diensthoofd Operatiekwartier Ziekenhuis Maas en Kempen
Diensthoofd Dagkliniek Heelkunde Ziekenhuis Maas en Kempen

Dr. Bessemans behaalde zijn erkenning als Geneesheer-Specialist in de Algemene Heelkunde in 2004 aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) . Hierna was hij één jaar actief als resident op de dienst Abdominale Heelkunde te UZ Brussel om zich verder te bekwamen.

Vanaf 2005 is Dr. Bessemans actief in Ziekenhuis Maas en Kempen. Bij aankomst was er nog geen laparoscopische darmchirurgie (colorectale heelkunde). Hij heeft de laparoscopische colorectale heelkunde op de kaart gezet en zelf verder uitgebouwd. Hij heeft dit specialisme dan ook heel deze periode tot op heden behartigd.
In diezelfde periode heeft hij de laparoscopische gastric bypass chirurgie opgestart en toegevoegd aan de mogelijkheden wat betreft obesitas heelkunde.
Hij was diensthoofd Abdominale Heelkunde te Ziekenhuis Maas en Kempen tot oktober 2020.

Dr. Bessemans is meermaals opgetreden als Expert Teacher bij de ‘Starters Package’ (life surgery training), te IRCAD Strassbourg Frankrijk, voor de Belgische afstuderende chirurgen.

Naar aanleiding van de nieuwe evolutie en technieken wat betreft de heelkunde voor littekenbreuken (eventraties) heeft Dr. Bessemans bijkomende opleidingen gevolgd aan de universiteit te Dundee, Schotland, United Kingdom en Maria Middelares Ziekenhuis te Gent. Dr. Bessemans zal voor deze technieken ook de robotchirurgie aanwenden.

Vanaf 2016 trad Dr. Bessemans op als consulent in het Ziekenhuis Oost-Limburg om nu sinds oktober 2020 deel uit te maken van de vaste staf als algemeen en abdominaal chirurg (liesbreuk, galblaas, proctologie,…) met als subspecialisatie colorectale (benigne en maligne) en complexe buikwand heelkunde.

De raadpleging is voorzien in het ZOL ziekenhuis, campus Maas en Kempen 089 50 57 10 , en campus St. Jan 089 32 60 20

Bezoek mijn websiteBekijk mijn publicaties